TJAŠA

Z jogo sem se prvič srečala v Indiji, kamor sem se pet let vedno znova vračala. Poleg joge sem se v Indiji srečala tudi z Ajurvedo, ki me je navdušila ter me navdušuje še danes. Nekaj časa sem študirala Ajurvedo v Zagrebu in delala ajurvedske terapije v Wellnesu Zala v Topolšici. Potem je prišel moj sin Robin in za nekaj časa stopil na prvo mesto, pred ajurvedo. Zatem pa še Tine in ob dveh poskočnih fantičih je za ajurvedo preprosto zmanjkalo časa, mogoče enkrat, spet… Vztrajam in nadaljujem pa z jogo, se izobražujem, poučujem skupinske redne vadbe, z možem organizirava joga vikende, “retreate” ter potovanja v povezavi z jogo.

Že kot zelo majhna punčka sem bila pravi knjižni molj. In kmalu, že v času pubertete, so moje zanimanje močno pritegnile knjige, ki so bile povezane z duhovnostjo, spraševanji o višjih smislih, eksistenci ter področji, ki so raziskovala človeško psiho, naše interakcije, tako v okolju, kot tudi navznoter. Z veseljem sem odkrivala, da v nas živijo globine, dostikrat še neraziskane, ki nam lahko pričarajo polnost življenja v najvišjem pomenu besede. Vse to je v meni rastlo in počasi tlelo, ko pa sem bila že zadosti stara, da sem se lahko odpravila na »ta pravo« potovanje, čez celino, v Mehiko in Gvatemalo; tam sem odkrila center meditacije in joge Las Piramidas. Tukaj mi je vsakodnevno posvečanje sebi, prebujanje v jutra z jogo, predajanje meditaciji in obdanost s prečudovito naravo; spremenilo življenje. Lahko bi rekla, da še nikoli nisem bila tako srečna, ker sem odkrila, da negovanje našega notranjega sveta lahko tako poplača ves naš trud. Tukaj se je tudi rodila ideja centra za jogo s prvotnim imenom Pilgrim – danes POTUJOGA.
Zasvojila pa me ni samo joga, ampak tudi potovanja. Spoznavanje drugih kultur in širših okvirov, pa spet ta občutek polnosti, ko si nekje, čisto sam, majhen človek, pa vendar z velikimi projekti; občutek, ki pravi, da lahko premikaš gore! Samo če si to resnično želiš. Joga je zdaj že bila na mojem vsakodnevnem urniku, med pisanjem raziskovalne diplomske naloge na Finskem sem se spoznala s posebno vrsto ashtanga-vinyase, fizično dokaj naporne vadbe, ki mi je predstavljala izziv, hkrati pa ponujala vse kar sem tisti trenutek potrebovala v enem, delo na fleksibilnosti, moči ter telesnemu ravnotežju in pa popolno očiščenje na mentalnem nivoju, poudarek na dihu, ki popelje v meditacijo. Sanjati sem začela o Indiji, saj je to sveta dežela, kjer je joga tudi pognala svoje korenine. Na Kanarskih otokih, La Gomera, kjer sem v tistem času delala v turističnem središču za golf, opravljala po-diplomsko prakso (po končanem študiju turizma v Portorožu); sem vedno bolj opažala, da bi tudi ljudje okrog mene lahko odnesli ogromno od joge. Utrinki idej in želje po delitvi lepega z ostalimi so me vodili do uresničitve svojih sanj, kmalu zatem sem sedela na letalu za Indijo in se tresla od navdušenja in strahu hkrati, sama v Indijo, v neznano. Tam sem potem ostala pol leta in opravila šolanje za učitelja joge, danes pa učim po Sloveniji.

TOMO

Z jogo sem prvič prišel v stik v zaključku srednje šole, ko sem se srečal z literaturo na to temo. Moj raziskovalni duh ni želel samo brati o tem, ampak sem jogo želel tudi izkusit. Najprej sam, potem pa sem na koncu študija ekonomije (smer turizem) šel prvič v Indijo in Nepal. Tja sem šel z namenom napisati diplomsko nalogo na temo treking turizma. V treh mesecih potovanja po tem mističnem delu našega planeta, sem se večkrat srečal z jogo in začel obiskovati organizirane ure joge. Videl sem, da izvajanje joge v skupini ljudi, prinaša nove razsežnosti in še večjo energijo. To mi je dalo nov zagon in v naslednjih letih sta joga in plezanje postala moj vsakdan. Obe dejavnosti sta se zelo lepo dopolnjevali – tako joga kot plezanje krepita duha in telo.


Obožujem potovanja, gore…
 

Po koncu študija, sem začel delati v turizmu kot vodnik in organizator potovanj. Moja ljubezen do potovanj in delo, sta me popeljala v ogromno različnih koncev našega planeta. V tistem obdobju sem spoznal tudi Tjašo, ki je bila že takrat zaljubljena v jogo. Preko nje sem svojo prakso še poglobil. V naslednjih letih naju je pot večkrat ponesla nazaj v Indijo in Nepal, kjer sva prehodila ogromno himalajskih poti, se spoznavala z jogo po ašramih in indijsko filozofijo.

POTUJOGA STUDIO

Email novice

Naročnina na novice PotuJoga.

Prosimo počakajte

<p style="text-align: center;"><span style="color: #339966;">Hvala za vaše naročilo na novice!</span></p>

©+2024,+PotuJoga by McMilan

Scroll to Top