Sardinija je čudovit otok v Sredozemskem morju, drugi po velikosti za Sicilijo. Leži na sredi zahodnega Sredozemlja, med Ligurijo, obalo Francije in Balearskimi otoki. Nahaja se le nekaj več kot 200 km od afriške celine.
Sardinija je otok bogate zgodovine in ponosnih ljudi, večji del leta obsijan s soncem. Morje je kristalno čisto. Obala, ki je večinoma visoka in skalnata, se kljub temu lahko pohvali z dolgimi peščenimi plažami in širokimi in globokimi zalivi.
Antična obalna mesta obiskovalcu nudijo veličasten pogled na morje, v notranjosti pa skrivajo blodnjak srednjeveških ulic. Otok pa je tudi raj za gurmane, saj pripravljajo nasitne testeninske specialitete in pregrešno mastne sire.
 Costa Smeralda velja za eno najbolj ekskluzivnih letovišč na svetu, kjer najdete najlepše plaže v Sredozemlju in kjer je “Meka” yachting turizma.

Potovanje SARDINIJA - prvomajske počitnice

Bi radi za PRVOMAJSKE POČITNICE šli kam na potovanje, ne predaleč, pa vseeno na toplo?

Nekam, kjer je rajsko lepo, pa vseeno ni treba zapraviti celo premoženje že za letalsko karto?

Bi radi pestre počitnice ob morju, pa se vam ne da ukvarjati z utrujajočo organizacijo kam vsak dan na izlet?

In še za povrhu: bi se želeli prebujati z jogo ob jutrih nekje zunaj, obdani s čudovitim mediteranskim rastjem
(ni obvezno, je pa na voljo: joga vsako jutro pred zajtrkom).

Potem je NAJIN PROGRAM ČISTO ZA VAS…

SARDINIJA-  z letalom iz Benetk, nato pa z najetimi avtomobili raziskujemo otok po dolgem in počez.

Raziskovali bomo divjo notranjost otoka, starodavne vasi, slapove, najlepše plaže severa in jugo vzhoda otoka, prijetne kavarne, restavracije in dobro italijansko hrano ter vino nero.

Spali bomo v udobnih apartmajih na vzhodnem delu otoka čisto blizu lepe plaže.

Potovanje je primerno tudi za družine
(otroci od 3. – 12. leta imajo polovično ceno – 280 EUR).
Za otroke do 3 let se doplača mesto v avtomobilu z avtosedežem in pa otroška posteljica, če otrok ne spi z vami in jo želite imeti dodatno v sobi. Pa seveda letalska karta.

KDAJ: 27. 4. – 2. 5. 2023

CENA POTOVANJA:
560 EUR + letalska karta (trenutna cena brez prtljage cca 120 EUR – let iz Benetk z družbo Ryanair.

V ceno je vključeno:

  • 5X nočitev v lepih apartmajih v naravi čisto blizu plaže
  • Vodenje izletov in organizacija celotne poti (vsak dan po zajtrku delamo celodnevne izlete po otoku)
  • Najem avtomobila (v avtu bo 4-5 oseb)
  • 4x jutranja joga

Doplačila na poti:

  • Strošek bencina, ki se porazdeli na avto
  • Turistična taksa 1,80 EUR/na nočitev na osebo – 5 nočitev X 1,80 = 9 EUR/osebo
  • Hrana (apartmaji so opremljeni s kuhinjo)
  • Če želite, da vam karto kupimo mi, je doplačilo za letalsko vozovnico za obe smeri 25 EUR/karto

Zbirava prijave resnih kandidatov, čimprej, da kupimo karte dokler so še ugodne cene.

Pišite na e-mail:

tjasacopot@gmail.com
tomo.petek@gmail.com

Kraji, ki jih moraš obiskati:

To je mesto in komuna na severozahodu otoka, v provinci Sassari. Arheološke izkopanine so pokazale, da je človek tu živel že v rimskih časih. Po padcu zahodnega rimskega imperija so ustanovili samostan Nostra Signora di Tergu. Mesto sicer izvira iz gradu, ki ga je zgradila družina Doria iz Ženeve leta 1102. V 15. stoletju so mesto zavzeli Aragonci in preimenovali grad v Castillo Aragones. Ime Castelsardo pa je mesto dobilo v vladavini kralja Charlesa Emmanuella II.

Kamniti slon je ogromna kamnita masa v obliki slona, sestavljena večinoma iz trahita. Nahaja se ob cesti 134, nekaj izven mesta Castelsardo. Kamen je bil tu že ob začetku del kamnitega kompleksa Monte Castaddazzu, preden se je odlomil in odkotalil v dolino. S pomočjo erozije in človeške domišljije pa je dobil podobo slona, čigar rilec kaže proti cesti. Kamniti slon je znan tudi pod imenom Sa Pedra Pertunta ali preluknjan kamen, saj ima veliko odprtin in lukenj.

To je mesto s 44.000 prebivalci v provinci Sassari. Prebivalci mestu pravijo tudi Barceloneta ali mala Barcelona. Mesto je družina Doria ustanovila med letoma 1102 in 1112. Dve stoletji je bilo pod okriljem Pomorskih republik, kasneje pa ga je zasedla vojska Aragonskega kraljestva pod Petrom IV Aragonskim, ki je koloniziral mesto in okolico. Sem je naselil veliko družin iz takratnega Aragonskega kraljestva, prvotne prebivalce pa je kot sužnje poslal nazaj v Španijo in Majorko. Alghero je peto najbolj naseljeno območje Sardinije in pomembno transportno središče, saj se nahaja blizu letališča. Je tudi prestolnica Riviere del Corallo, tukaj je morje bogato z rdečimi koralami, trgovina z njimi pa je bila stoletja pomembna ekonomska dejavnost.

Italija velja za državo s številnimi lepimi plažami, a se tudi Italijani strinjajo, da so plaže na Sardiniji še posebej bellissime. Sardinske plaže se redno uvrščajo med najlepše na svetu – od kamnitih, obdanih s klifi, pa do peščenih – vse, kar si človek lahko želi. Zaradi njenih snežno belih plaž in kristalno čistega modrega morja Sardinijo pogosto primerjajo s Karibi. Če iščeš popoln pobeg,

Scroll to Top