MAROKO - potovanje z avtomobili

konec oktobra (25.10. - 2.11.2023)

Želite podaljšati letošnje poletje? Nabrati malce sončne toplote in energije na zalogo, da se pripravimo na zimske dni? Želite malce spremeniti slovensko realnost in spoznati novo kulturo in čudovite kraje?

Če ste si pritrdilno odgovorili na vsaj eno zgornje vprašanje, imamo rešitev za vas – čudovito potovanje v Maroko konec oktobra (25.10. – 2.11.2023).  

POTOVANJE PO STARI KARAVANSKI POTI od MARAKEŠA preko gorovja ANTI-ATLAS vse do ATLANTSKEGA OCEANA. Po slikoviti panoramski cesti prevozimo 400 km ob Atlantskem oceanu vse do ESSAOUIRE in nazaj do Marakeša.

To jesen se vračamo v magični Maroko. Z avti (vožnja z avti po Maroku je zelo lepa, saj imajo super ceste z relativno malo prometa, pokrajina pa je ves čas nekaj posebnega) se bomo podali na zelo slikovito pot iz Marakeša (enega najbolj zanimivih mest na svetu) v samo jedro gorovja Anti-Atlas, v tamkajšnjo dolino mandljev. Del Maroka kjer rastejo Arganova drevesa, lunarna pokrajina je kot iz drugega planeta, energija pa zdravilno vpliva na vse nas, ki se zlijemo z okolico tega skritega kotička našega planeta. 2 dni bomo raziskovali to magično pokrajino. Od tam pa se bomo spustili proti Atlantskemu oceanu, do najlepše plaže Maroka Legzira, kjer bomo dve noči bivali v hotelu, ki je lociran direkt na tej plaži. Dolgi sprehodi po plaži ob bučanju valov so nekaj posebnega. Res lepo! Tukaj obiščemo tudi nekdanjo Južno prestolnico Maroka Sidi Ifni, ki je danes prijetno lenobno mesto ob Atlantskem oceanu. Iz Legzire se potem podamo po cesti, ki se vije ob Atlantiku vse do enega najlepših mest celotne Afrike, do Essaouire. Mesto, ki slovi po svoji lepoti in je kombinacija Evropskega-Arabskega in Afriškega vpliva. Naš hotel je stara mestna vila, ki je danes zelo lep družinski hotel. Na poti v Essaouiro, se ustavimo tudi v znamenitem mestu Agadir. V okolici Essaouire obiščemo še znamenito surfersko plažo Sidi Kouki. Po 8 dneh raziskovanja Maroka, se vrnemo v Marakeš na letališče od koder odletimo nazaj domov.

Potovali bomo z avti kar nam bo omogočilo dodatno svobodo, da se ustavimo in si ogledamo
najbolj zanimive točke na poti.

Kaj vidimo na poti:

Marakeš (mogočna južna prestolnica Maroka, z trgom Jeema el Fna, ki je definitivno eden bolj zanimivih trgov na našem planetu. Poleg tega še vrtovi, palače, nori bazarji,…). Živimo v samem jedru mesta, tik ob trgu Jeema el  Fna.

Tafraout: majhno slikovito mesto v Anti-Atlasu. To bo naša baza za raziskovanje doline mandljev, Palmerije, pobarvanih balvanov, pohoda po lunarni pokrajini,

Gorovje Anti – Atlas: to je gorovje, ki se razteza po Južnem delu Maroka, južno od Marakeša vse do Atlantske obale. Čudovita pokrajina starodavnih kamnin, dinozavrov in mogočnih arganovih dreves. Razsežnosti in lepota Anti Atlasa, vas ne bodo pustili ravnodušne.

Legzira: za mnoge najlepša plaža Maroka. 2 kilometra peščene in kamnite plaže, ki se razprostira ob Atlantiku, krasijo rdeče pečine in lom valov. Locirani smo (naš hotel) direkt na plaži. 

Arganova drevesa: starodavna drevesa, ki rastejo samo v tem delu Maroka in nikjer drugje na našem planetu. Drevo je znano, da je trpežno in daje plodove iz katerega stiskajo arganovo olje. 

Sidi Ifni: mesto ob Atlantiku. Nekoč prestolnica Španskega protektorata, je danes lenobno mesto z ribjo tržnico, zanimivo arhitekturo in svojim karakterjem, kjer čas teče bolj počasi.

Agadir: mogočno mesto ob Atlantskem oceanu, ki premore 5 km dolgo peščeno plažo in precej moderen utrip mesta. Zanimiv kontrast in postanek na naši poti.

Essaouira: Mesto ob Atlantski obali s karakterjem! Lepo, zanimivo, kulinarično in z zelo dobrim bazarjem za nakupe. En kup zgodovine in sedanjosti se zvije v klobčič, ki ponuja obiskovalcu marsikatero doživetje. Zato bomo naše potovanje zaključili v tem mestu, v hotelu ki je lociran v samem jedru tega čudovitega mesta! (stari del je mešanica evropske in arabske kulture).

In še marsikateri kraj in prigodo bomo spoznali in doživeli, ki pa jih je potrebno videti v živo…

Zakaj z nami v Maroko:

 • ker je Maroko bolj pester in slikovit, kot si sploh lahko predstavljate,
 • ker je program zelo zanimiv, pester, avanturističen in ne preveč naporen,
 • ker so temperature v tem letnem času zelo fajn – tako za potovanje, kot tudi za kopanje za tiste, ki boste željni skoka v ocean,
 • ker Maroko res poznam (vodil sem ga že vsaj 20 krat) in vam bom pokazal res super kotičke te pestre dežele – stran od najbolj masovno turističnih poti,
 • ker so Maroko in potovanja fajn!

Cena

680 EUR

+ letalska karta  (trenutna cena letalske karte je 200 EUR;
leti se it Trevisa). 

(tisti, ki ste z nama letos že bili na poti imate poseben popust - vam ga obračunam ob prijavi)

Kdaj na pot:

Kdaj na pot:

Na pot gremo 25. oktobra 2023 in se vrnemo 2. novembra 2023 (8 nočitev)

Prijave zbiram na tale mail:   tomo.petek@gmail.com

Če poznate še koga, ki bi ga to potovanje zanimalo, mu prosim prepošljite tale mail.

V ceni je všteto:

 • 8 nočitve z zajtrkom (spi se v dvoposteljnih sobah in noč v puščavi v nomadskih šotorih.) Če želite imeti svojo sobo, je doplačilo 130 EUR.
 • 2x večerja v hotelu (ker imamo 2x polpenzion v ceni)
 • najem avtomobilov v Maroku za celotno potovanje (cena najema je obračunana na 4 osebe v avtu).
 • gorivo na poti za premike po Maroku, parkirnine, lokalni vodniki kjer jih bomo imeli (npr. Fez Medina),…
 • vodenje slovenskega vodnika (vodi Tomo) in organizacija potovanja.

Kalkulacija je narejena za skupino 12ih ljudi. Za skupine manjše od 12 ljudi je doplačilo 70 EUR. Če nas je manj kot 8, na pot ne gremo.

v ceni ni všteto:

 • Vsa ostala hrana (torej kosila in večerje, razen dveh večerij, ki sta všteti v ceno potovanja), 
 • transfer do letališča Treviso, če ne boste šli z svojim avtom (cca. 50 EUR) 

POTOVANJE PO JUŽNI INDIJI - Kerala in Ajurveda

NOVO LETO 2023/24

KERALA, ČUDOVITA INDIJSKA POKRAJINA Z BUJNIM ZELENJEM, HRIBOVJI in ČAJNIMI PLANTAŽAMI, TROPSKIMI PLAŽAMI ter VODNIMI KANALI, KJER SE USTAVI ČAS… ZIBELKA AJURVEDE in MASAŽ, DOM JOGE in MNOGIH DIVJIH ŽIVALSKIH VRST ter ORIENTALSKIH ZAČIMB…

Včasih je bila Indija moj drugi dom. Kar dve leti svoje mladosti sem doživela tam. Potovala, delala v ajurvedi in se učila joge. Praktično sem tam začutila svoje pradavne korenine in se na trenutke znašla bolje kot v Sloveniji.

Letos me je spet poklicala… Odločila sem se, da skreiram in odvodim popotovanje, kjer bo vključeno tako raziskovanje, avantura, kot tudi razvajanje, regeneracija in ajurveda, masaže in tretmaji.

Tako da boste hkrati popotniki, veliko se bo videlo in doživelo, hkrati pa se boste imeli na potovanju tudi možnost regenerirat in obnovit, zadihat. Saj je pa vendar Novo leto in vsi si želimo priti nazaj spočiti in polni novih idej ter kreacij za prihodnje v 2024 kajne?

Če ti je bil uvod všeč, beri dalje kajti tukaj je opisan celoten program in znamenitosti, ki jih bomo videli na poti.

Tole je zaenkrat okviren program,

lahko se še kaj prilagodi, glede na najbolj ugodne ponudbe letalskih kart in časovno/krajevno najboljše lete.

Za potovanje potrebuješ 12 dni časa. Predviden čas potovanja je 23. 12. 2023 – 3. 1. 2024.

Vključuje 8 dni potovanja po Kerali, praznovanje Novega leta v lepem UDS Hotelu 5 zvezdic na plaži ter
3 – dnevni ALL INCLUSIVE ajurvedski paket z masažami in opcijo vodene joge.

Potovanje se izvede, če je prijavljenih minimalno 8 oseb.

Cena aranžmaja brez letalske karte in vizuma je 1099 EUR.
To je cena za skupino min 10 oseb, spi se v dvoposteljnih hotelskih sobah; če je skupina manjša od 10 oseb je cena aranžmaja 1199 EUR.

Če želite imeti svojo sobo se doplača.

Cena letalske karte na današnji dan: (še dopišemo)

Cena elektronskega vizuma za Indijo: 25 EUR (uredite sami, damo pa napotke)

Spimo v čistih in udobnih hotelih s tremi zvezdicami.
Novo leto in ajurvedski paket pa imamo v UDS Hotelu s 5 zvezdicami. Torej luksuz.

Cena aranžmaja (1099 EUR) vključuje:

 • Skupaj 10 nočitev z zajtrkom po programu
 • 3 – dnevni Ajurvedski paket ALL INCLUSIVE
 • Vsi prevozi in stroški povezani s tem ter osebni šofer za skupino
 • Vožnja z ladjico po kanalih in vsi obroki na ladji
 • Prisotnost slovenskega vodiča
 • Vsi ogledi po programu

Doplačila:

 • doplačilo za svojo sobo, v kolikor je želite imeti
 • Opcijsko: Novoletna večerja in program v hotelu UDS (90 EUR)
 • napitnine
 • vstopnine (cca 40 EUR za vse skupaj)
 • zavarovanje

PROGRAM PO DNEVIH

Dan 1:
Slovenija – Trivandrum – Kochi (200 km in cca 6 ur vožnje)
Odhod iz Ljubljane ali bližnjega letališča. Pristanek v Trivandrumu čisto na južni točki Indije. Direkten transfer v mesto Kochi, lepo mestec s pestro zgodovinsko tradicijo.

Po kratkem počitku sledi popoldanski ogled mesta in znamenitosti. Mesto je znano kot »vhodna vrata v Keralo«. Zaradi trgovine začimb ima arabski, britanski, nizozemski, portugalski in kitajski vpliv. Sprehodili se bomo po starem delu mesta (Fort Cochin), videli glavno turistično luko, Princess Street, eno najstarejših ulic, vrtso kolonialnih zgradb, znamenite Kitajske mreže in najstarejšo zgrajeno evropsko cerkev v Indiji, kjer naj bi bil tudi grob portugalskega raziskovalca Vasca de Game. Prva večerja v eni izmed številnih restavracij s tipično znamenito južno indijsko kuhinjo, ki je res polna okusov in aromatičnih začimb.

Dan 2:
Kochi – Munnar (140 km – 5 ur)
Zjutraj se okrepčamo in gremo na dopoldansko ekskurzijo, v mestu si ogledamo še:
Mattancherry Palace – nizozemsko palačo, muzej, kjer lahko spoznamo pestro zgodovino Kerale
Judovsko sinagogo, judovsko mesto in središče trgovine začimb.
Po kosilu transfer v Munnar.
Prost večer za ogled mesta in večerjo.

Dan 3:
Munnar
Znan po čajnih plantažah, zelenju, vijugastih cestah in razglednih točkah. Leži v Zhodnih Gatih na nadmorski višini 1600 metrov, Indijci pa ga radi obiščejo predvsem zaradi bolj blage in manj vroče klime.
Čez dan si ogledamo Eravikulam nacionalni park, znan predvsem po izredno bogati flori in fauni in čajne plantaže, sledi pa tudi ogled kako dejansko pridelujejo čaj in postopki pridelave.
Po kosilu gremo na razgledno točko Echo Point ob ogromnem jezeru obkroženem z gozdovi in hribovji, tam gremo na krajši treking.

Dan 4:
Munnar – Thekkady (100 km – 3,5 ure)
Slikovita vožnja nas pripelje do kraja ob nacionalnem parku in rezervatu, kjer še živijo tigri – Periyar, Thekkady. Obisk Thekkady jezera in Periyar nacionalnega parka, kjer živijo divji sloni, bizoni, divje svinje, ogromno različnih vrst ptic in … tiger.

Dan 5:
Thekkady – Alleppey (160 km – 4 ure)    Nočitev: Deluxe Houseboat
Alappuzha ali Alleppey  znan po mreži številnih rečnih kanalov in lagun, kjer najamemo hišico – čoln na vodi in se prepustimo počasni vožnji čez kanale, backwaterse« in lagune ter iz čolna opazujemo življenje domačinov Kerale. Na ladji bomo imeli tudi hrano in prenočišče.

Dan 6:
Allepey – Kovalam (180 km – 5,5 ur)
Po zajtrku na ladji nadaljujemo vožnjo v Kovalam.
Ogled dveh znanih templjev:  Azhimala Shiva (tempelj posvečen bogu Shivi) in Padmanabhaswamy tempelj (posvečen bogu Vishnu), drugače pa je Kovalam ob morju in znan po lepih plažah, kjer se bomo lahko oddahnili, nakopali in počakali na Novo leto.

Dan 7:
Po zajtrku selitev v UDS hotel, dan je namenjen sprostitvi, kopanju, raziskovanju, uživanju v čudovitem hotelu in pripravi na Novoletno večerjo.

Dnevi 8, 9 in 10 so namenjeni ALL INCLUSIVE paketu Ajurvedskih tretmajev.

Ajurveda paket vključuje:

 • Nočitev v lepih hotelskih sobah s klimo
 • Vsi obroki, ki bodo vegeterijanski, osnovna zdravila, po predpisu ajurvedskega zdravnika in 1 ura joge dnevno
 • Konzultacija – posvet z ajurvedskim zdravnikom pred vsako terapijo
 • Na dan sta vključeni 2 terapiji
 • Brezplačna zeliščna voda v sobi

   

Dan 11:
Polni novih izkušenj  in doživetij gremo domov.

 
Za dodatne info in prijave na program mi pišite na: tjasacopot@gmail.com
 
Prej ko se prijavite, večja verjetnost je, da dobimo letalske karte po ugodni ceni

 

 

Doslej organizirana potovanja:

Maroko
konec februarja 2023

Zanzibar
februar 2023

Maroko
oktober 2022

Tanzanija in Zanzibar
avgust 2022

Mallorca
maj 2022

Maldivi
februar 2022

Grčija – Kefalonija
september2020

Menorca
oktober 2019

TANZANIJA IN ZANZIBAR
MAROKO
MENORCA
GRČIJA - KEFALONIJA
MALDIVI
MALLORCA
POTUJOGA STUDIO

©+2023,+PotuJoga by McMilan

Scroll to Top
MAROKO
potovanje z avtomobili

PRIJAVA NA POTOVANJE

Prijavite se na potovanje
in dobili boste vse potrebne informacije