Joga oddih v Pliskovici

Pliskovica je prijetna kraška vasica, kjer smo bivali v prijetnem ambientu Hostla KRAS. Za naju, Tjašo in Tomaža ima ta kraj še poseben pomen, saj sva se tam poročila.

Nekoliko nenavadno, pa kljub temu prijetno zveneče ime ima vas Pliskovica. Pliska pravimo drobni ptičici, beli pastirici, ki v vasi in okoli nje najde primerno okolje za preživetje. Njen življenjski značaj je bil verjetno povod, da so pastirji, ki naj bi pred stoletji prvi naselili te kraje, enako živahne ovce in koze imenovali Pliska. Tako naj bi ptice in ovce dale ime vasi, ki je danes ena večjih sredi prostrane kraške planote, le slabih 10 kilometrov od obale Jadranskega morja. Dobrih sto hišnih številk  in nekaj čez 220 prebivalcev ima. Okoli vasi so prostrani vinogradi in ni skrivnost, da znajo iz grozda pridelati prvovrstno vino teran. Ovce in koze se vračajo na živopisane kraške travnike, tudi krave in konje še vidite. Kamen, ki ga Krasu ne manjka, znajo prav lepo klesati in obdelovati, kar boste  opazili takoj, ko boste zakorakali med kamnite kraške domačije. Prijetno je priti tudi s kolesom, ali pa se sprehoditi po okolici, kjer so uredili kraško učno pot. Tudi v sosednjih vaseh Veliki dol, Tublje, Kregolišče in Kosovelje boste poleg gostoljubnosti domačinov naši veliko zanimivosti.

Mladinski hotel Pliskovica

Mladinski hotel Pliskovica deluje v obnovljeni kraški domačiji, zaščiteni kot kulturni spomenik. Obiskovalcem nudijo voden ogled naše Slamčeve domačije, spoznavanje kraške arhitekture in posebnosti kmečkega življenja, gostom pa 35 ležišč v šestih različno velikih sobah.

V hostlu je skupni prostor z jedilnico, kuhinja in sobe (2, 6, 8 in  14-posteljne soba).
Na voljo je tudi dvorana namenjena druženju, predavanjem, delavnicam,…
Možnost uporabe projektorja in table.
Okolica hostla je zelo lepo urejena in dovolj velika za zunanjo vadbo joge.

Shopping Cart
Scroll to Top