Potovanje MENORCA

Menorca je majhen košček raja v zahodnem Sredozemlju, biser, ki ga obdaja mirno morje in ga varuje prijazno podnebje. Z 216 km obale ima Menorka več kot 70 plaž z drobnim belim peskom na jugu in rdečkastimi odtenki na severu. Zaradi svoje geološke raznolikosti je pravi kraj lepote. Z namenom, da Menorca ostane eden izmed najbolj naravno ohranjenih sredozemskih otokov so uradniki omejili tudi gradnjo počitniških namestitev. Otok je pravi raj za vse pohodnike in kolesarje ter seveda ljubitelje čudovitih plaž in turkiznega morja.

Potovanje MENORCA - oktober 2022

Jeseni nadaljujemo z odkrivanjem našega planeta. Najprej vas vabiva malce bližje. Po Evropi. Na čudovit otok Menorca. Otok v Balearih, ki nas je v preteklosti že gostil, ponuja čudovite plaže, mesta, pohode in posebno energijo, ki jo premore malo kater otok v Mediteranu – en poseben mir! 

Oktobra je na otoku super! Dobre temperature zraka, morje ima še vedno med 23 in 26 stopinj celzija, mase turistov so šle domov in mi imamo otok zase, da ga raziščemo in doživimo v polni meri!

Na pot gremo jeseni, ko se glavni vrvež turistov umiri. Temperatura zraka čez dan je še vedno okoli 25 stopinj, temperatura morja pa je od 23 do 26 stopinj celzija, tako da je primerno za kopanje tudi v tem času. (Lani v začetku oktobra, je bila temperatura morja na Menorci 25,5 stopinj celzija!)
Nastanjeni bomo v vilah, ki ponujajo sprostitev v naravi in prostor za jogo ter bazen.
Po otoku se bomo vozili z najetimi avtomobili in si ogledali glavne znamenitosti otoka (Mesta Mahon in Ciudadela, vse glavne plaže, zalive in skrivne kotičke otoka). Ob vsem tem vam bova omogočala dnevno jogo, ki bo bazirana na jutro ali večer.

Bivali bomo v svojih vilah z bazenomčisto ob morju!  To bo naša baza, kjer bomo ostali 7 noči in od tam bomo z najetimi avti raziskovali otok . Otok ni gorat in ima dobre ceste. Gužve na cesti ni in vožnja po otoku je pravi užitek. Vsak dan nam ponuja nove lepe kotičke otoka, nove zalive in plaže. Hkrati sta oba največja mesta na otoku – Mahon in Ciutadella ravno prav velika, da imaš kaj videti v mestu. Oba mesta tudi ponujata lepo arhitekturo in vrsto dobrih restavracij.

Kdaj gremo na pot?– od 10. do 17. oktobra 2022 (7 nočitev)

Cena potovanja:
630 EUR + letalska karta (trenutna cena povratne letalske karte je 30 EUR – brez prtljage; letimo iz Italije)

Cena vključuje:

  • Organizacijo potovanja,
  • Vodenje na poti; vsak da vam bova pripravila nov izlet po otoku in predstavila nov kotiček tega lepega otoka
  • 5x vadba joge
  • 7 nočitev v simpatičnih vilah ob morju
  • najem avtomobilov za 7 dni (cena velja za najem avtomobila, pri 4ih osebah v avtomobilu)
  • turistične takse, ki so 2,20 EUR na dan/osebo

Ko bo prijavljenih 8 oseb, potrdimo potovanje. Doplačilo za majhno skupino (od 8 do 11 oseb, je doplačilo 50 EUR na osebo).

Cena za otroke:
0 – 2 leti: 90 EUR (otrok spi v sobi z starši)
2- 13 let: 315 EUR (polovična cena)

V ceni ni všteto:

Hrana na poti. Gorivo, ki ga boste porabili za vožnjo po otoku. V ceni ni vštet tudi prevoz do letališča, lahko pa ga organizirava – po želji. 

***Potovanje ni bilo organizirano, smo pa bili na Menorci predhodno že večkrat in zmeraj je bilo super.

Scroll to Top