MAROKO - potovanje z avtomobili
konec oktobra (25.10. - 2.11.2023)

Želite podaljšati letošnje poletje? Nabrati malce sončne toplote in energije na zalogo, da se pripravimo na zimske dni? Želite malce spremeniti slovensko realnost in spoznati novo kulturo in čudovite kraje?

Če ste si pritrdilno odgovorili na vsaj eno zgornje vprašanje, imamo rešitev za vas – čudovito potovanje v Maroko konec oktobra (25.10. – 2.11.2023).  

POTOVANJE PO STARI KARAVANSKI POTI od MARAKEŠA preko gorovja ANTI-ATLAS vse do ATLANTSKEGA OCEANA. Po slikoviti panoramski cesti prevozimo 400 km ob Atlantskem oceanu vse do ESSAOUIRE in nazaj do Marakeša.

To jesen se vračamo v magični Maroko. Z avti (vožnja z avti po Maroku je zelo lepa, saj imajo super ceste z relativno malo prometa, pokrajina pa je ves čas nekaj posebnega) se bomo podali na zelo slikovito pot iz Marakeša (enega najbolj zanimivih mest na svetu) v samo jedro gorovja Anti-Atlas, v tamkajšnjo dolino mandljev. Del Maroka kjer rastejo Arganova drevesa, lunarna pokrajina je kot iz drugega planeta, energija pa zdravilno vpliva na vse nas, ki se zlijemo z okolico tega skritega kotička našega planeta. 2 dni bomo raziskovali to magično pokrajino. Od tam pa se bomo spustili proti Atlantskemu oceanu, do najlepše plaže Maroka Legzira, kjer bomo dve noči bivali v hotelu, ki je lociran direkt na tej plaži. Dolgi sprehodi po plaži ob bučanju valov so nekaj posebnega. Res lepo! Tukaj obiščemo tudi nekdanjo Južno prestolnico Maroka Sidi Ifni, ki je danes prijetno lenobno mesto ob Atlantskem oceanu. Iz Legzire se potem podamo po cesti, ki se vije ob Atlantiku vse do enega najlepših mest celotne Afrike, do Essaouire. Mesto, ki slovi po svoji lepoti in je kombinacija Evropskega-Arabskega in Afriškega vpliva. Naš hotel je stara mestna vila, ki je danes zelo lep družinski hotel. Na poti v Essaouiro, se ustavimo tudi v znamenitem mestu Agadir. V okolici Essaouire obiščemo še znamenito surfersko plažo Sidi Kouki. Po 8 dneh raziskovanja Maroka, se vrnemo v Marakeš na letališče od koder odletimo nazaj domov.

Potovali bomo z avti kar nam bo omogočilo dodatno svobodo, da se ustavimo in si ogledamo
najbolj zanimive točke na poti.

Kaj vidimo na poti:

Marakeš (mogočna južna prestolnica Maroka, z trgom Jeema el Fna, ki je definitivno eden bolj zanimivih trgov na našem planetu. Poleg tega še vrtovi, palače, nori bazarji,…). Živimo v samem jedru mesta, tik ob trgu Jeema el  Fna.

Tafraout: majhno slikovito mesto v Anti-Atlasu. To bo naša baza za raziskovanje doline mandljev, Palmerije, pobarvanih balvanov, pohoda po lunarni pokrajini,

Gorovje Anti – Atlas: to je gorovje, ki se razteza po Južnem delu Maroka, južno od Marakeša vse do Atlantske obale. Čudovita pokrajina starodavnih kamnin, dinozavrov in mogočnih arganovih dreves. Razsežnosti in lepota Anti Atlasa, vas ne bodo pustili ravnodušne.

Legzira: za mnoge najlepša plaža Maroka. 2 kilometra peščene in kamnite plaže, ki se razprostira ob Atlantiku, krasijo rdeče pečine in lom valov. Locirani smo (naš hotel) direkt na plaži. 

Arganova drevesa: starodavna drevesa, ki rastejo samo v tem delu Maroka in nikjer drugje na našem planetu. Drevo je znano, da je trpežno in daje plodove iz katerega stiskajo arganovo olje. 

Sidi Ifni: mesto ob Atlantiku. Nekoč prestolnica Španskega protektorata, je danes lenobno mesto z ribjo tržnico, zanimivo arhitekturo in svojim karakterjem, kjer čas teče bolj počasi.

Agadir: mogočno mesto ob Atlantskem oceanu, ki premore 5 km dolgo peščeno plažo in precej moderen utrip mesta. Zanimiv kontrast in postanek na naši poti.

Essaouira: Mesto ob Atlantski obali s karakterjem! Lepo, zanimivo, kulinarično in z zelo dobrim bazarjem za nakupe. En kup zgodovine in sedanjosti se zvije v klobčič, ki ponuja obiskovalcu marsikatero doživetje. Zato bomo naše potovanje zaključili v tem mestu, v hotelu ki je lociran v samem jedru tega čudovitega mesta! (stari del je mešanica evropske in arabske kulture).

In še marsikateri kraj in prigodo bomo spoznali in doživeli, ki pa jih je potrebno videti v živo…

Zakaj z nami v Maroko:

 • ker je Maroko bolj pester in slikovit, kot si sploh lahko predstavljate,
 • ker je program zelo zanimiv, pester, avanturističen in ne preveč naporen,
 • ker so temperature v tem letnem času zelo fajn – tako za potovanje, kot tudi za kopanje za tiste, ki boste željni skoka v ocean,
 • ker Maroko res poznam (vodil sem ga že vsaj 20 krat) in vam bom pokazal res super kotičke te pestre dežele – stran od najbolj masovno turističnih poti,
 • ker so Maroko in potovanja fajn!

Cena

680 EUR

+ letalska karta  (trenutna cena letalske karte je 200 EUR;
leti se it Trevisa). 

(tisti, ki ste z nama letos že bili na poti imate poseben popust - vam ga obračunam ob prijavi)

Kdaj na pot:

Kdaj na pot:

Na pot gremo 25. oktobra 2023 in se vrnemo 2. novembra 2023 (8 nočitev)

Prijave zbiram na tale mail:   tomo.petek@gmail.com

Če poznate še koga, ki bi ga to potovanje zanimalo, mu prosim prepošljite tale mail.

V ceni je všteto:

 • 8 nočitve z zajtrkom (spi se v dvoposteljnih sobah in noč v puščavi v nomadskih šotorih.) Če želite imeti svojo sobo, je doplačilo 130 EUR.
 • 2x večerja v hotelu (ker imamo 2x polpenzion v ceni)
 • najem avtomobilov v Maroku za celotno potovanje (cena najema je obračunana na 4 osebe v avtu).
 • gorivo na poti za premike po Maroku, parkirnine, lokalni vodniki kjer jih bomo imeli (npr. Fez Medina),…
 • vodenje slovenskega vodnika (vodi Tomo) in organizacija potovanja.

Kalkulacija je narejena za skupino 12ih ljudi. Za skupine manjše od 12 ljudi je doplačilo 70 EUR. Če nas je manj kot 8, na pot ne gremo.

v ceni ni všteto:

 • Vsa ostala hrana (torej kosila in večerje, razen dveh večerij, ki sta všteti v ceno potovanja), 
 • transfer do letališča Treviso, če ne boste šli z svojim avtom (cca. 50 EUR) 

Z avtomobili po MAROKU - prejšnje potovanje - konec februarja 2023

POTOVANJE PO STARI KARAVANSKI POTI OD FEZA preko MARAKEŠA vse do ATLANTSKEGA OCEANA.

To jesen se vračamo v magični Maroko. Z avti se bomo podali na zelo slikovito pot iz Feza (enega najstarejših mest na svetu), pa vse do južne prestolnice Maroka, vedno zanimivega Marakeša. Na poti bomo prečili mogočno gorovje Srednjega in Visokega Atlasa, se za dve noči ustavili v puščavi (ob enih najlepših sipin v Sahari), spali v mogočni soteski Todra in prečkali filmsko mesto Ait ben Haddou. Pot nas bo pripeljala do Marakeša (južna prestolnica Maroka), kjer bomo prebivali v samem jedru mesta. Naš zaključek potovanja bo v stilu! Na Atlantski obali, v za mnoge najlepšem mestu Maroka, v Essaouiri. 

Potovali bomo z avti (na trenutke tudi s kamelami),
kar nam bo omogočilo dodatno svobodo, da se
ustavimo in si ogledamo najbolj zanimive točke na poti.

Kaj vidimo na poti:

Fez in Fez medina, ki je sestavljena iz več kot 5 tisoč ulic in uličic brez avtomobilskega prometa. Kot bi se vrnili v času nazaj v 10. stoletje

Khamlia in Rissani. Starodavna puščavska mesta in glasba Gnawa iz črne Afrike (zaplešemo z domačini)

Gorovje Srednji Atlas in njegov mogočni cedrov gozd. Razsežnosti in lepota Srednjega Atlasa, vas ne bodo pustili ravnodušne.

Soteska Todra, najbolj znana soteska v Maroku, ki je raj za pohodnike in ljubitelje narave.

Prečkanje Visokega Atlasa in najvišjega motoriziranega prelaza v Maroku (v visokem Atlasu je najvišji vrh Severne Afrike, Jebel Toubkal).

Ait Benhaddou (mestece, ki je med drugim bilo kulisa za film Gladiator, Troja, Kingdom of heaven,…)

Sahara in sipine Erg Chebbi (spanje pri sipinah v nomadskih šotorih). Prekrasne sipine na koncu dežele in res lepi sončni zahodi.

Marakeš (mogočna južna prestolnica Maroka, z trgom Jeema el Fna, ki je definitivno eden bolj zanimivih trgov na našem planetu. Poleg tega še vrtovi, palače, nori bazarji,…)

Essaouira (zelo zanimivo in lepo mesto na Atlantski obali – mešanica evropske in arabske kulture)

 

Zakaj z nami v Maroko:

 • Ker je Maroko bolj pester in slikovit, kot si sploh lahko predstavljate
 • Ker je program zelo zanimiv, pester, avanturističen in ne preveč naporen
 • Ker so temperature v puščavi in Marakešu v tem letnem času že zelo pomladne
 • Ker Maroko res poznam (vodil sem ga že vsaj 20 krat) in vam bom pokazal res super kotičke te pestre dežele.
 • Ker so Maroko in potovanja fajn!
Scroll to Top