POMLADNI TEČAJ ZA OBNOVO HORMONOV in SVEŽ VIDEZ OBRAZA

Začnemo  v sredo, 6. marca 2024 ob 17.30 uri.

Termini:
sreda, 6. 3.    17.30 – 19.30
sreda, 13. 3.  17.30 – 19.30
sreda, 20. 3.  17.30 – 19.30
sreda, 27. 3.  17.30 – 19.30
sreda, 5. 4.    17.30 – 19.30

Trajanje tečaja: 5 tednov + dodaten bonus termin pred poletjem

Cena komplet tečaja: 198 EUR
ali 169 EUR za tiste, ki imate zakupljeno semestrsko karto pri nama

(5X srečanje po cca 2 uri + dodatno 1X srečanje pred poletjem).

Na tečaju se slikamo in če vadite, kot se zmenimo garantiram, da se vadba pozna tako na obrazu kot počutju!

Tokrat bom izvedla ZAČETNO in NAPREDNO RAZLIČICO TEČAJA JOGE OBRAZA SKUPAJ, tako da vabljena, če si čisti začetnik in tudi, če že imaš opravljen tečaj joge obraza pri meni. Čisto vse boste lahko vadile in imele fenomenalne rezultate joge obraza. Začetnice bom učila od začetka, nadaljevalkam pa dodajala naprednejše tehnike. Lahko vadite v živo in prihajate v Mozirje, ali pa če ste od daleč, spremljate tečaj preko aplikacije Zoom od doma. Čisto enostavno je, potrebujete samo računalnik, tablico ali telefon.

Kaj nam daje obrazna joga?

Pripeljale bomo pomlad na svoj obraz, kaj to pomeni?
Z vadbo izboljšamo počutje na splošno, imamo več energije, poskrbimo za sijoč videz našega obraza, pogladimo gubice in poskrbimo za kožo, prekrvavimo mišice in pripeljemo kisik in cirkulacijo do naših žlez v glavi (najbomembnejše!!!) kar vpliva na stanje ostalih hormonov in zdravje vseh naših notranjih organov. Z jogo obraza pa se tudi umirimo, dobimo fokus, jasno razmišljanje, delamo tudi vaje za oči in ščitnico. Skratka, vadimo s področjem od vratu navzgor, pa je rezultat viden na celem telesu.

Pozitivno je še, da lahko vadite VSE, tudi tiste, ki ne morete fizično vaditi joge, nosečke, mamice, če imate fizične omejitve…, zaradi prekrvavitve glave tudi res top vadba za starejše, mlajše generacije, kdorkoli lahko vadi!

Kaj se naučimo na tečaju?

Na tečaju se na začetni stopnji naučimo izvajanja vseh osnovnih vaj, slikamo se na začetku in koncu in skozi celoten tečaj vas motiviram in naučim zakaj se splača vaditi. Vzporedno imam predavanja o diagnostiki obraza, Tkm – kitajski tradicionalni medicini, zdravju petih glavnih organov, kako skrbeti za kožo, hormone, spanje, prehrana,….

Tiste, ki ste začetni tečaj že opravile se boste naučile naprednejših vaj joge obraza, kako zraven uporabljati mišice medeničnega dna, kar še dodatno dvigne obraz, kako veste katere vaje potrebujete za svoj tip obraza in še… Prav tako se slikamo na začetku in na koncu.

Vse skupaj boste po tečaju samostojne in boste osvojile znanje, ki je zelo uporabno in vaše za vedno! 

Cena komplet tečaja: 198 EUR
Ali 169 EUR za tiste, ki imate zakupljeno semestrsko karto pri nama

(5X srečanje po cca 2 uri + dodatno 1X srečanje pred poletjem).

Na tečaju se slikamo in če vadite, kot se zmenimo garantiram, da se vadba pozna tako na obrazu kot počutju.

JOGA OBRAZA

Prednosti obrazne joge

Z rednim izvajanjem vaj za obrazne mišice boste spodbudili pretok krvi in kožne celice oskrbeli s hranili, ki jih potrebujejo za stimulacijo obnove kožnih celic. Rezultat bo svež in zdrav videz.

Kako pogosto je treba vaditi?

Najhitrejša pot do vidnih rezultatov je dosledno izvajanje vaj 3 do 5-krat tedensko po 20 minut. In najlepše je, da lahko obrazno jogo izvajate dobesedno kjerkoli in kadarkoli, pa naj bo to doma, ali na poti v službo. Najbolj sproščujoč učinek pa ima izvajanje vaj leže.

 

Rezultati obrazne joge:

  • Bolj čvrste obrazne mišice.
  • Manj izrazite gube.
  • Povečan pretok krvi.
  • Zmanjšanje napetosti v obrazu in vratu.
  • Bolj čvrsta in napeta koža obraza.
Joga obraza za mlajši videz

Zadeva je dokaj enostavna in logična. Če cele dneve presedite pred računalnikom in doma na kavču, bodo vaše mišice uplahnile in koža se bo zgubala ter povesila. Zaradi tega boste videti starejši in ne ravno pretirano zdravi. Prav tako bo tudi vaša samozavest verjetno na precej nizki ravni.

Oseba, ki redno vadi ali se ukvarja s športom, ima posledično bolj razvite mišice, ki napnejo kožo, in se počuti bolje. Tudi mišice na obrazu lahko natrenirate, da bodo bolj napete in bodo zgladile kakšno povsem nepotrebno gubico. Vse to bo vplivalo na mlajši videz in s tem povezano višjo samozavest. Naj joga obraza postane vaš lepotni kirurg!

Obrazna joga za boljše počutje

Obrazna joga pa ni dobra le za bolj napeto kožo in mlajši izgled. Z jogo obraza boste dosegli celo zmanjšanje morebitnih glavobolov in ureditev hormonskega ravnovesja. To pa seveda izdatno vpliva na splošno počutje vsakega izmed nas. Obrazna joga pripomore celo k aktivaciji notranjih organov, kot so jetra, ledvice, pljuča, srce in vranica.

Na notranje organe, živčevje in druge dele telesa obrazna joga vpliva s pomočjo nešteto akupresurnih točk, ki se nahajajo na obrazu. Ko enkrat uspemo aktivirati vse potrebne točke, zaženemo notranje organe in celotno telo na optimalne obrate. To pa se vsekakor opazi pri našem počutju.

Vidni učinki obrazne joge

Če se boste obrazne joge lotili premišljeno in po strokovnih napotkih, boste precej hitro lahko uživali v rezultatih. Ker se na obrazu nahaja kar 57 mišic, ki jih v večini nič ne treniramo, vas bo po prvih vajah ujel tisti znani »muskelfiber«. To pa bo hkrati znak, da ste nekaj delali prav, kar boste kmalu lahko opazili tudi v ogledalu.

Opazno se bodo privzdignile ličnice, oči bodo precej bolj odprte, ustnice bodo pridobile na svoji polnosti, prav tako pa bo vaš vrat postajal čedalje bolj gladek. Zadnji del s seboj prinaša še eno nadvse čudovito novico. Podbradek bo izginil neznano kam.

OBRAZ – Ogledalo in nadzorni center celega telesa

Področje od vratu navzgor je direktorska pisarna našega organizma. Ko pridno vadimo z njo, nam to prinaša izjemne učinke; zasijemo navznoter in navzven.

 

Možgani, živčevje, žleze, stičišče stotih meridianov, morje akopresurnih točk, izpis stanja vseh notranjih organov in kar 57 mišic imamo na tem delu.

Ko so le-te v optimalnem volumnu in na svojem mestu, celotna pisarna deluje. Zaradi tega smo mladi po videzu in počutju.

Mišice obraza (še posebej mišica temporalis na lobanji) so namreč strateškega pomena za aktivacijo žlez v glavi; le-te pa nadzirajo delovanje
celotnega endokrinega sistema.

Od njega je odvisno vse. Ko je hormonsko stanje v ravnovesju, smo v procesu nenehne regeneracije in cvetenja; obraz pa je poln, v formi in brez gub.

Vedno ko vadimo z obrazom, obenem treniramo tudi žleze in notranje organe ter našo pretočnost.

Gube niso nič drugega kot energetski zastoji. In zdaj je čas, da življenje neomejeno steče po nas.

Scroll to Top