JOGA OBRAZA

Prednosti obrazne joge

Z rednim izvajanjem vaj za obrazne mišice boste spodbudili pretok krvi in kožne celice oskrbeli s hranili, ki jih potrebujejo za stimulacijo obnove kožnih celic. Rezultat bo svež in zdrav videz.

Kako pogosto je treba vaditi?

Najhitrejša pot do vidnih rezultatov je dosledno izvajanje vaj 3 do 5-krat tedensko po 20 minut. In najlepše je, da lahko obrazno jogo izvajate dobesedno kjerkoli in kadarkoli, pa naj bo to doma, ali na poti v službo. Najbolj sproščujoč učinek pa ima izvajanje vaj leže.

 

Rezultati obrazne joge:

  • Bolj čvrste obrazne mišice.
  • Manj izrazite gube.
  • Povečan pretok krvi.
  • Zmanjšanje napetosti v obrazu in vratu.
  • Bolj čvrsta in napeta koža obraza.
Joga obraza za mlajši videz

Zadeva je dokaj enostavna in logična. Če cele dneve presedite pred računalnikom in doma na kavču, bodo vaše mišice uplahnile in koža se bo zgubala ter povesila. Zaradi tega boste videti starejši in ne ravno pretirano zdravi. Prav tako bo tudi vaša samozavest verjetno na precej nizki ravni.

Oseba, ki redno vadi ali se ukvarja s športom, ima posledično bolj razvite mišice, ki napnejo kožo, in se počuti bolje. Tudi mišice na obrazu lahko natrenirate, da bodo bolj napete in bodo zgladile kakšno povsem nepotrebno gubico. Vse to bo vplivalo na mlajši videz in s tem povezano višjo samozavest. Naj joga obraza postane vaš lepotni kirurg!

Obrazna joga za boljše počutje

Obrazna joga pa ni dobra le za bolj napeto kožo in mlajši izgled. Z jogo obraza boste dosegli celo zmanjšanje morebitnih glavobolov in ureditev hormonskega ravnovesja. To pa seveda izdatno vpliva na splošno počutje vsakega izmed nas. Obrazna joga pripomore celo k aktivaciji notranjih organov, kot so jetra, ledvice, pljuča, srce in vranica.

Na notranje organe, živčevje in druge dele telesa obrazna joga vpliva s pomočjo nešteto akupresurnih točk, ki se nahajajo na obrazu. Ko enkrat uspemo aktivirati vse potrebne točke, zaženemo notranje organe in celotno telo na optimalne obrate. To pa se vsekakor opazi pri našem počutju.

Vidni učinki obrazne joge

Če se boste obrazne joge lotili premišljeno in po strokovnih napotkih, boste precej hitro lahko uživali v rezultatih. Ker se na obrazu nahaja kar 57 mišic, ki jih v večini nič ne treniramo, vas bo po prvih vajah ujel tisti znani »muskelfiber«. To pa bo hkrati znak, da ste nekaj delali prav, kar boste kmalu lahko opazili tudi v ogledalu.

Opazno se bodo privzdignile ličnice, oči bodo precej bolj odprte, ustnice bodo pridobile na svoji polnosti, prav tako pa bo vaš vrat postajal čedalje bolj gladek. Zadnji del s seboj prinaša še eno nadvse čudovito novico. Podbradek bo izginil neznano kam.

OBRAZ – Ogledalo in nadzorni center celega telesa

Področje od vratu navzgor je direktorska pisarna našega organizma. Ko pridno vadimo z njo, nam to prinaša izjemne učinke; zasijemo navznoter in navzven.

 

Možgani, živčevje, žleze, stičišče stotih meridianov, morje akopresurnih točk, izpis stanja vseh notranjih organov in kar 57 mišic imamo na tem delu.

Ko so le-te v optimalnem volumnu in na svojem mestu, celotna pisarna deluje. Zaradi tega smo mladi po videzu in počutju.

Mišice obraza (še posebej mišica temporalis na lobanji) so namreč strateškega pomena za aktivacijo žlez v glavi; le-te pa nadzirajo delovanje
celotnega endokrinega sistema.

Od njega je odvisno vse. Ko je hormonsko stanje v ravnovesju, smo v procesu nenehne regeneracije in cvetenja; obraz pa je poln, v formi in brez gub.

Vedno ko vadimo z obrazom, obenem treniramo tudi žleze in notranje organe ter našo pretočnost.

Gube niso nič drugega kot energetski zastoji. In zdaj je čas, da življenje neomejeno steče po nas.

POTUJOGA STUDIO

©+2023,+PotuJoga by McMilan

Scroll to Top