Potovanje uživaški Bali in otočki Gili

24. julij - 5. avgust 2024

BALI

Pridružite se nam na potovanju, ki bo vsebovalo zmes uživanja, potovanja, spoznavanja novih krajev in običajev, dobre hrane, kopanja v toplem morju, čudovite okolice in narave, finih hotelov in izletov.

Otok, ki je dobil v zadnjih 50-ih letih super zvezdniški status med svetovnimi otoki, predvsem po zaslugi svobodnjaških popotnikov in surferjev, ki so v 60 ih letih prejšnjega stoletja prišli na otok in tam odkrili raj. Lepe plaže, tropsko rastje, mistične templje, vulkane in lepe ljudi. Bilo je idilično in daleč od Zahodne civilizacije….
Svet se je spremenil. Spremenil se je tudi Bali. In način potovanj. Tja ne potuješ več par mesecev z ladjo, otok ni več neznan in izoliran od sodobnega sveta in tam ni več samo bambusovih kolib in žensk, ki se zgoraj brez sprehajajo po riževih poljih. Otok je sedaj precej razvit, tudi poseljen, ogromno je turistične infrastrukture itd…. Ima pa še vedno svoj čar, če ga znaš najti in začutiti. Še vedno so tam plaže, so mistični templji, čudovita riževa polja, vrhunske restavracije z krasno hrano in so vulkani. Tam je krasno podeželje, z polnimi polji, saj v tropih raste skoraj vse kar posadiš….

Tako, da se bomo našega potovanja po Baliju lotili čim bolj celovito. Pristali bomo na jugu otoka, kjer bomo bivali dve noči ob glavni plaži Kuta. To je del otoka, ki je zelo živahen. Popotniki, surferji, družine, staro in mlado, vsi si delijo prostor pod Balijskim soncem. Del otoka, ki ponuja en kup zanimivosti, dobrih valov, restavracij in tudi zabave željnih vibracij. To bo prvi stik z uživanjem na plaži ob valovanju morja.

Seveda tukaj ne bomo zamudili prebujanja jutra ob mističnem templju Tanah Lot. 

Iz juga se bomo preselili bolj v notranjost otoka, v Ubud, v kulturno prestolnico otoka, kjer se bomo prepustili temu zanimivemu mestu, ki je zgrajeno sredi riževih polj. Med drugim si bomo ogledali tudi Opičji tempelj, vodni tempelj z svetimi vrelci, obiskali najboljši joga studio v mestu in si privoščili masažo ali dve. Ubud je eden izmed vrhuncev potovanja na Bali! v tem mestu se je dogajal tudi zelo znan film z Julio Roberts v glavni vlogi; Jej, moli, ljubi. Med bivanjem v Ubudu, se bomo tudi odpeljali do vulkana Batur in se od tam s kolesi spustili po podeželju Balija. Čudovit izlet nas čaka! Lokalne manjše ceste, balijske vasi, podeželje, polja, templji,….Res fajn!

Gili Air

Iz Ubuda gremo nazaj do morja in sicer na Vzhod otoka, kjer je bolj mirno kot na jugu. Hotel nas bo razvajal čisto ob morju, kjer si bomo napolnili Baterije in uživali Bali. Vzhod otoka je dosti bolj poraščen z tropskim rastjem in je najboljši za potapljače. Tako, da je to dobra točka za tiste, ki se radi tudi potapljate ali snorkljate. Po dvodnevnem odklopu na Vzhodu Balija, sledi prevoz z hitrim čolnom na manjši koralni otok Gili Air. To je precej poseben otoček ob koralnem grebenu, saj na njem ni avtomobilov. Po otoku se premikamo peš, z mini kočijo ali pa s kolesom. Še en kotiček na našem planetu, za uživanje življenja, dobre hrane in morja. Seveda si bomo tukaj privoščili izlet z čolnom in šli z masko odkrivat podvodni svet. Želve, tropske ribe, korale,… In po izletu kokos z rumom v roki in sončni zahod….Ni slabo!

Zadnji dan pred odhodom domov, se vrnemo na Bali in še eno noč prespimo ob plažah Balija in si privoščimo poslovilno zabavo pred odhodom domov. In življenje je lepo.

Kaj vidimo na poti:

BALI:

Kdo še ni slišal za Bali in njegove lepote? Od lepih plaž, riževih polj, vulkanov, tropskih gozdov, rek, templjev, prijaznih nasmehov,…

Spimo v teh krajih:

 • UBUD
  – kulturna prestolnica Balija. Zanimivo mesto v notranjosti otoka, ki se lahko pohvali s kraljevo palačo, številnimi templji, muzeji, galerijami, opičjim gozdom, vrhunskimi restavracijami, masažami,…
 • AMED – kraj s krasno plažo in naravo. Super za počitek, jogo, snorklanje in po želji potapljanje.
 • SEMINYAK/LEGIAN – nekaj kilometrov dolga plaža. Surfanje je tukaj doma. Pa seveda igra z valovi, dolgi sprehodi po plaži. Dobre restavracije, nakupi, masaže.
 • SANUR – umirjen kraj ob morju, ki nas bo razvajal za zaključek potovanja.

Bali si ogledamo od juga do notranjosti otoka, z riževimi polji, templji, bolj tradicionalnim življenjem. Izlet s kolesi po notranjosti otoka, je res super, zato si bomo en dan vzeli čas za ta izlet. Vzhod Balija bo pravšen, da si malo napolnimo baterije, saj ni tako super popularen kot jug. Tisti, ki imate radi potapljanje, boste tukaj lahko prišli na svoj račun….Seveda pa so na potovanju stvari in situacije, ki jih moraš začutiti in jih ne moreš kar tako ubesediti. Tisti, ki radi potujete, veste kaj mislim…. 

GILI AIR:

Majhen otoček 2 uri vožnje po morju iz Balija. Otok brez avtov in motorjev, obdaja koralni greben, kjer pod vodo vidimo korale, tropske ribe in želve.

Otok, ki ga obiskovalec vzljubi!! Otok bo 2 noči naš dom.

Iz Gili Air-a bomo obiskali tudi sosednji otok Gili Meno, kamor bomo šli na kosilo in kopanje.

Gili Meno
Ubud
Ubud
Amed
Legian - Seminyak
Sanur

Cena potovanja:

935 EUR 

+ letalska karta (trenutna cena se vrti okoli 800 EUR; letimo iz Ljubljane ali bližnjega letališča)

V ceni je všteto:

 • vodenje in organizacija potovanja (vodi Tomo)
 • vsi ogledi po programu
 • 10 nočitev v simpatičnih hotelih, v dvoposteljnih sobah. Večina hotelov ima tudi bazen (8 nočitev Bali, 2x nočitvi Gili).
 • vsi prevozi po programu (taxi iz in na letališče do hotela, privat prevozna sredstva med posameznimi kraji na Baliju, čolni med otoki/speed boat)
 • izlet do vulkana Batur in s kolesom po podeželju Balija
 • najem čolna in snorkel izlet na koralni greben
 • vse vstopnine na poti (ko obiščemo templje itd.)
 • vsi zajtrki 
 • welcome drink, prvi večer na Baliju.

** otroci do 12. leta imajo poseben popust, 200 EUR na otroka

 

TOREJ V CENI IMATE 10X NOČITEV, DVA DOBRA IZLETA, VODENJE IN UREJANJE ZADEV ZA VAS NA POTOVANJU, VSE PREVOZE NA POTOVANJU, ZAJTRKE, OGLEDE PO PROGRAMU,…

 

V ceno Ni všteto:

 • vsa ostala hrana (kosila in večerje) – cene hrane v Indoneziji so dosti bolj ugodne kot v Evropi.
 • zdravstveno zavarovanje za tujino
 • doplačilo za enoposteljno sobo cca. 30 EUR/noč

 

Kalkulacija je narejena za skupino 10ih ljudi. Za manjše skupine (od 7 do 10 ljudi) je doplačilo 100 EUR/osebo). 

Kdaj gremo na pot?


ODHOD: 24. julij 2024, 
PRIHOD: v Slovenijo se vrnemo 5. avgusta 2024.

Če vas potovanje zanima, pohitite s prijavo, da dobimo ugodne letalske karte in ker je število mest omejeno na manjšo do srednje veliko skupino.

Za program in ostale detajle, mi pišite na: tomo.petek@gmail.com

Amed beach, Vzhod Balija

Potovanje je primerno za ljubitelje narave, lepih plaž, lepega vremena, podvodnega sveta, kulture, joge in hedonizma nasploh.

Prvi gostje so se že prijavili in že drug teden gremo v nakup letalskih kart. Letos so letalske karte podivjale v nebo, saj ogromno ljudi potuje. Po koroni so sedaj ljudje še bolj začeli potovati, saj nikoli ne veš kaj prinese prihodnost. Zato je na turističnem trgu sedaj tista energija, Živi danes!
V glavnem, našel sem še ugodne letalske karte, zato želim čimprej v akcijo, da lahko gremo na pot. Tisti, ki še razmišljate, da bi šli z nami na pot, mi prosim pišite v naslednjih dneh (po možnosti do konca tedna), da vas vkljkučim v nakup letalskih kart in vam rezerviram mesto v skupini (število mest je znova omejeno, saj ne izbiram ogromnih hotelov). Kot sem rekel, letalske karte bomo kupovali že drug teden.

Gremo skupaj odkrivati svet!

Tomo&Tjaša

Če vas potovanje zanima, me kontaktirajte

To je tvoja priložnost, da doživiš to nenavadno in čudovito deželo.

Scroll to Top

Prijava na potovanje BALI

Sporočilo