Detox z ajurvedo in jogo

Kdaj: sobota, 24. marec 2019 ob 10. uri

Kje: Joga studio PILGRIM Mozirje

Predava in svetuje: mag. Kaja Kastner, mednarodno certificirana svetovalka ajurvedske medicine in učiteljica joge

Cena predavanja: 20 EUR

Prijave: tjasacopot@gmail.com

V popoldanskem času boste lahko opravili individualno ajurvedsko svetovanje o prehrani

Število mest je omejeno na tri, zato pohitite s prijavami.
Cena znaša 50 eur (običajno 60 eur).
Prijava na predavanje se potrdi s plačilom na TRR – 02546-0258169951
V namen prosim napišite vaše ime + priimek + detox.

Pozimi običajno jemo močnejšo hrano v obilnejših količinah, velikokrat se tudi prekršimo v času božičnih in novoletnih praznikov, kar se kasneje pozna na koži, v povišani telesni teži, morda tudi s prebavnimi težavami ali nizko energijo. Na jeziku lahko opazimo obloge ali pa imamo slab zadah. Januarja in februarja se ta neravnovesja izrazijo kot prehladi, gripe, kašelj in viroze, v spomladanskem času pa kot različne alergije. Namesto, da bi se posvetili vzroku težav, ki leži v prebavnem sistemu, ga še dodatno obremenjujemo z zdravili. Tako še dodatno vnašamo snovi, ki jih morajo jetra presnoviti. Zima ni primeren čas za razstrupljanje telesa oz. hujšanje. To je čas, ko moramo uživati primerno količino in vrsto hrane ter paziti na kombiniranje hrane. Pomlad pa je čas, ko se posvetimo razstrupljanju telesa.  Ko se v gorah prične topiti sneg in se narava počasi prebuja, je pravi čas za detox. Ajurveda že tisočletja pozna način, kako to opravimo na uravnotežen način.

Na predavanju boste spoznali kaj so toksini z vidika ajurvede, kako nastanejo, katera neravnovesja povzročajo in kako se jih znebimo. Predstavljen bo petdnevni ajurvedski program za čiščenje telesa, katere začimbe in ajurvedska zelišča uporabljamo ter katere čistilne tehnike telesa so primerne. Obenem bodo predstavljene jogijske vaje in dihalne tehnike, ki pomagajo pri tej nalogi. Na čiščenje telesa se je potrebno pripraviti in tudi pravilno zaključiti postopek, zato bo govora tudi o tem.

Po zaključenem predavanju boste pripravljeni, da sami opravite petdnevni ajurvedski spomladanski detox v domačem okolju, katerega cilji so:

  • pomagati prebavnemu sistemu, da si odpočije in ponovno pridobi moč,
  • zmanjšamo toksine v telesu,
  • zvišamo imunost,
  • pridobimo več energije in se pripravimo na poletje,
  • spoznamo jogijske vaje in dihalne tehnike, ki pomagajo pri procesu razstrupljanja,
  • pridobimo vitalnost in mentalno jasnost.
Scroll to Top